Wij gingen op Verrassingsreis, deel 1 !

Blog nummer uno! Een echte reisblog. En dat zonder vormgeving noch lezers. Een zeldzame reisblog, vrees ik. Want het 2018 was het jaar van een onafgemaakte studie, heel veel subsidies die terugbetaald moesten worden, een turbulent liefdesleven en heel veel net-iets-tedure Ben & Jerry bekers die nodig waren voor de verwerking (Pro-tip: De cookie-dough van de Aldi is ook relatief goed te pruimen). Conclusie: Reizen is duur en ik ben arm.
Desondanks ontmoette ik enkele maanden geleden dan toch mijn Prin Arjanius en wilden wij onze prille relatie graag aan de ultieme test onderwerpen. Een reis waarbij je geen enkele controle hebt over je bestemming noch verblijfplaats.
Wij gingen op verassingstrip.
#Spoiler alert: de test is dik geslaagd

Van te voren vergeleken wij enkele verschillende reisaanbieders die dergelijke verrassingstrips aanboden. We keken naar de prijs en de ervaringen.
Voor degenen die het ooit overwegen is het goed om de volgende dingen mee te nemen in de beslissing.
Er zijn verschillende aanbieders en de prijzen lopen behoorlijk uiteen. Je hebt al verrassingsweekendjes voor 80 euro, inclusief vliegticket en verblijfplaats (Kruidvat aanbieding). Maar je kunt het zo duur maken als jezelf wil. Als je besluit te kiezen voor een bepaalde reisaanbieder is het een uitermate goed idee om te kijken wat de ervaringen van anderen zijn.
Zo lazen wij verhalen van mensen die om 3 uur ’s nachts aankwamen met het vliegtuig om vervolgens op zoek te moeten naar een hotel in een achterstandswijk van Tirana, waar dan weer na een innige zoektocht bleek dat de receptie pas om 9 uur ’s ochtends opende.
Extreem avontuurlijk.
Maar misschien niet helemaal hetgeen waar je naar opzoek bent.
Wij in ieder geval niet,

 

Wij kozen voor een trip met Srprs.me, een bekende doch iets duurdere aanbieder met goede recensies. Het leuke aan sprs.me is dat je echt pas op het vliegveld je bestemming te horen krijgt door middel van een webpagina die pas twee uur voordat je vliegtuig vertrekt onthuld wordt. Tot die tijd zie je alleen maar een tikker die de uren/minuten en secondes aftelt tot het moment daar is.

 

Wat daarnaast ook heel fijn is, is dat er relatief veel keuze opties zijn. Zo moet je bij andere aanbieders vaak betalen om bepaalde steden uit te sluiten. Bij sprs.me kun je maximaal 1 stad (gratis) uitsluiten. Daar staat tegenover dat je wel je eigen gebied in (of buiten, als je langer dan 7 dagen weg wil) Europa kunt kiezen. Je kunt daarbij kiezen uit West-, Oost-, Noord- en Zuid-Europa.
Omdat ik relatief veel gereisd heb, en veel steden in oost- en west Europa al bezocht heb, kozen wij voor Zuid-Europa. Bovendien leek een mediterraans klimaat en gegarandeerd lekker eten ons ook geen straf.
Je kunt daarnaast ook nog aangeven hoe luxe je je accommodatie wil. Dat kan van gedeelde slaapzaal tot 5-sterren. Wij kozen voor de goedkoopste privé-optie.

 

Per persoon betaalden wij 285 euro voor een vlucht en 2 overnachtingen. Niet goedkoop voor een weekendje, maar daar staat tegenover dat de omschrijving ‘ eenvoudig en standaard ‘  ons accommodatie eigenlijk geen eer aan deed.
Wij verbleven in een ruim appartement met terras, keuken en woonkamer in het hartje van de stad, op loopafstand van alle toeristische trekpleisters en een perfecte verbinding met het vliegveld. Ik denk dat het voor de luxe die we kregen een prima prijs was.

 

De Reis.

 

Een week van te voren kregen wij het weerbericht. Bewolkt en regen. Niet heel veelbelovend. We kregen ook de tijden dat wij op Eindhoven airport verwacht werden.
Op zaterdag was het dan eindelijk zover. Ijverig als wij waren twee uur vroeger op het vliegveld dan strikt noodzakelijk. Op Eindhoven airport krasten wij vol goede moed de ontvangen kraskaart van srprs.me open. Onder de krascode stond een code die we in moesten vullen op een site. Helaas, de bestemming werd echt pas bekend gemaakt op het moment dat wij eigenlijk op het vliegveld moesten zijn volgens srprs.me. Wel zagen wij dat inmiddels het weerbericht veranderd was naar 31 graden met zon. Kijk, dat was in. Ieder geval één aangename surprise.

 

Tien seconden voor half 5 telden wij enthousiast af om te kijken wat het zou worden. De uiteindelijke bestemming onthulde zich en in iets minder dan twee uur zouden wij in Italië / Bologne staan.

Een gedachte over “Wij gingen op Verrassingsreis, deel 1 !”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *