Een verhaaltje over hoe het gaat #1

Hoi lieve lezers,

aangezien veel familie en vrienden mijn blog lezen vind ik het ook wel leuk om even een persoonlijke update te geven. Dat is ook voor mezelf fijn om te kijken waar ik nu sta. En misschien is het voor nieuwe lezers leuk om mij iets beter te leren kennen.
Ik plaatste in januari al een blog over goede voornemens. Ik had een hele lijst! Lees snel of het gelukt is of niet ūüėČ

Bugetteren

1 van de belangrijkste voornemens was budgetteren. Dat was echt extreem hard nodig, want ik was zo’n geval die altijd een stukje maand aan het einde van mijn geld over had. Stom, want ik ben geen big spender van mezelf, maar wel heel slecht in het overzicht bewaren van wat ik beschikbaar heb en wat niet. Met de nodige aankopen Рdie achteraf toch niet echt handig waren Рtot gevolg. En wauw! Van geld moeten bietsen bij m’n ouders heb ik de eerste 2 maanden al 600(!) euro gespaard. Dit was echt een top voornemen. Nu kan ik lekker op vakantie. Ik zweer het dat ik niet gesponsord word (dit is niet eens een affiliatie link!) maar http://www.youneedabudget.com is écht de moeite waard.

Gezond Eten

Een ander doel was eigenlijk om gezond te gaan eten, aangezien dat een beetje de basis is voor mijn levensgeluk. Buns die niet goed eet, is geen blije Buns. Nu heeft Buns een nogal stevig eetstoornisverleden en met dank aan medicijnen ook (weer) wat overgewicht en een medische noodzaak tot afvallen, dus dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Hop, aan de slag er mee. Het begon (zoals gebruikelijk) allemaal heel voortvarend. Het blijft vet moeilijk om de balans te vinden tussen wel eetgestoord, niet eetgestoord, te weinig, te veel, te dwangmatig of te losjes maar het ging verdomd goed en ik viel netjes 0.5 kilo per week af, Tot er een vrij belastende intake was met een nieuwe psycholoog en maandelijkse hormonen. Dat was allemaal nogal desastreus voor het goede ritme waar ik in in zat.

Anyway, dat was afgelopen (slechte) week maar vandaag ben ik weer vol energie en goede moed! Zoals ik vaker gezegd heb is deze blog (en ben ik zelf) echt een ode aan gemiddeldheid, dus vallen en opstaan hoort erbij. En zelfs als het uiteindelijk compleet faalt doe ik mijn reputatie als zeer gemiddeld persoon een eer aan, dus alleen maar winnaars! (Jezus, wat een optimisme. )

Tripjes

 

UNICORN LATTE: Dit was echt een levensverrijkende smaaksensatie

 

Arjan en ik hebben weer eenpaar mooie tripjes gemaakt. Onze December stond in het teken van een kerstmarkten-marathon. We gingen naar Oberhausen, Keulen en Antwerpen. Living on the edge! Gelukkig weinig doden dit jaar, en dus hebben we ons bijna-zorgeloos tegoed kunnen doen aan kitscherige kerstpraal, Gluhwein, vegetarische bratwursten en Belgische wafels. Het was echt superleuk.

Famous Hoppa met Arjan op Terschelling.
De week voor oud en nieuw zijn we nog met blog-celebrity: Hoppa de Duitse herder, een weekje naar Terschelling geweest.  Ik denk niet dat je mijn bakbeest blijer kan maken met eindeloos uitgestrekte stranden, duinen en lange wandelingen. 

Zangles

Ook had ik ook beloofd om jullieup to date te houden van mijn zangcarriere. Ik vind echt dat meer mensen moeten zingen! Ook degene die niet durven omdat ze denken dat ze niet goed genoeg zijn. However Newsflash: Die carrière gaat er niet komen, want na 3 maanden les klink ik nog steeds als een mishandeld dier. Desondanks maken zowel Arjan als ik wel vooruitgang en is het leuk om complimenten te krijgen over hoe hoog ik kan zingen voor een beginner (Ik zelf wijt het aan mijn gepijnigde-kat-imitatie-talent).

Documentaire maken

Ik ben begonnen aan een Cursus documentaire maken bij www.crea.nl en dat is kneiterleuk! Maar écht. En het biedt zoveel mogelijkheden. Ik heb zoveel inspiratie.

Mijn eerste plan is om een eindwerk te maken die de misstanden binnen de GGZ aankaarten. Zoals een echte millennial betaamt heb ik een beetje een verbeter-de-wereld-syndroom en ik heb op dit moment nog een sprankje hoop dat het eindresultaat zodanig is dat ik wat mediamensen, die zich met dit onderwerp bezig houden, kan aanschrijven, vergezeld met een mooi videodocument. Ik weet dat er aandacht voor is, maar wat mij betreft te weinig. Want wat is hulpverlening nou waard als je mensen niet kan helpen omdat er geen bedden zijn, geen budget voor is en de wachtlijsten gemiddeld een half jaar zijn?

Cuba

Mooie stockfoto van unsplash.com!
Ik had het al even over onze tripjes naar de kerstmarkt, maar in Maart gaan wij een killertrip naar CUBA! Maken. Zo cool. Ik ben echt mega-excited o. Arjan is zelfs nog nooit buiten Europa geweest dus het belooft wat.  Ik heb er onwijs veel zin in!

Koos Werkeloos

Verder stop ik deze week, na een jaar, met werken als ICT recruiter en ben ik vooral bezig met wat projecten om te kijken hoe ik in de toekomst mijn centjes wil gaan verdienen. Gelukkig heb ik financieel een goed vangnet, dus ik heb nog even de tijd om te kijken hoe en wat. Ik wil mijn illustratie bezigheden wat uit gaan breiden en doe momenteel vooral heel veel thuiscursussen op het gebied van marketingzodat ik het dalijk ook daadwerkelijk in de markt kan zetten. Mijn plan is om bruikbare illustraties te maken en de licenties te verkopen.
Nou, dat was een korte samenvatting van de afgelopen 3 maanden. Als iemand nog tips heeft op het gebied van illustreren, en met name het digitaliseren van analoge tekeningen hoor ik dat mega graag!
Liefs. Buns.

Een gedachte over “Een verhaaltje over hoe het gaat #1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *