Ik ben weer terrrrug!

HI LIEVE LEZERS!
Ik weet dat ze er inmiddels zijn, als ik mijn analytics mag geloven. Terugkerende lezers zelfs.
En ik heb jullie verwaarloosd de afgelopen 3 weken.
Ik schaam mij diep.
Oke, niet echt. Soms zijn er belangrijkere dingen in het leven dan een matig bezochte blog bijhouden. Toch had ik de plechtige belofte gemaakt om minimaal 1x per week iets te posten en ik heb het niet gedaan.
Maarja. Als je vriendje roept  ‘laten we aankomende week naar de efteling gaan ‘. En je dan onbezonnen roept ‘YOLO  (yup, ik ben die ene die dit anno 2019 nog steeds bij alles roept). Wat nou als we gewoon een flixbus naar parijs pakken, en naar disneyland gaan’.
En zo geschiedde. We boekten een budgettripje naar disneyland
Het was een goede manier om de tijd wat sneller te laten verlopen, een week later zouden we namelijk naar Cuba gaan. En de laatste dagen voor vakantie gaan altijd zo intens sloom.
Ken je dat? dat je dan op kantoor zit, en die laatste dag voor je vakantie voelt alsof je in een dimensie van een andere wereld zit waarin de tijd 200x zo langzaam gaat?
Niet dat het nou allemaal zo’n ramp is, vakantie is simpelweg een enorme luxe en die voorpret heeft zijn eigen charme. Toch is naar Disneyland gaan is altijd een goed idee, dus een budgettripje naar Disneyland om de tijd een beetje sneller laten gaan ook.

Het was superleuk, en relaxed. Ik ben voor het laatst in Disneyland geweest toen ik een kleuter was en het is leuk om te zien dat je bepaalde dingen toch nog herkent. Het was laag-seizoen (yay, goedkopere entreegelden) dus de rijen waren relatief kort en rustig. We zijn de volgende dag onder het mom van ‘Nu we er toch zijn’ ook naar walt disney studios park geweest, welke we eigenlijk nog leuker vonden dan het gewone park. We hebben alle attracties kunnen bezoeken die we wilden,
En, als je het een beetje goed plant en jezelf voorziet van een supermarkt rantsoen, is het allemaal dus niet zo onbetaalbaar als de naam ‘Disneyland’ doet vermoeden.
Een week later stapte we in het vliegtuig naar Cuba. We hadden goedkope tickets gevonden maar moesten daarvoor eerst een 20 uur durende monstertrip met het vliegtuig maken. 12 uur naar Mexico. 6 uur wachten. En dan nog 2 uur naar Cuba. Het was een trip van 20 uur. We hadden sleeppods gehuurd op het vliegveld van mexico, maar om de een of andere onlogische reden is het daar om 3 uur ’s nachts spitsuur en hebben we uren in de rij gestaan bij immigratie. Het vliegtuig had zelf lokaal de nodige vertraging, dus uiteindelijk hebben we maar een uurtje liggen maffen in de sleeppods. Het is wel een fascinerend concept; die sleeppods. Je huurt een soort cabine met alleen een matras en een afsluitbare deur. Ik vond het er uit zien als een soort oversized zonnebank, mijn moeder als een mortuarium. Dat was nog even prettig dat ze dat meedeelde vlak voor onze reis ?
Toch werkte het concept prima. Ik hoop dat ze deze dingen op meer plekken integreren. Het had me echt heerlijk geleken, om op school in de pauze een dutje te doen in zo’n ding.
Ik sneakte op school, als chronisch vermoeide slaperige leerling, altijd weg naar de stilte/gebedsruimte. Die had een chillbank, en een slot, en als ik na een half uur niet terug was dachten mensen altijd dat ik gestorven was en werd er panisch op de deur gebonkt enzo.
Dat werkte, voor iedereen, vrij matig.
Nou ok. Dat was de reis erheen. Natuurlijk maak ik even een aparte blog voor mijn hele Cuba ervaring. Ik kan je alvast verklappen dat het een hele beleving was. Ik vind teveel informatie opzoeken over je vakantieland altijd stom; da’s voor mij denk ik een beetje wat studio sport kijken voor mannen is, als je de uitslagen al kent. Ik teer tijdens vakantie op avontuur en verrassingen. We hadden dan ook nog maar 1 accommodatie geboekt. MAAR verrassingen zijn iets minder prettig als internet écht veel moeilijker te fixen is dan verwacht en je dus niets op kan zoeken, en niemand Engels spreekt ( we hadden wel offline google translatie thanks god!) . Als dan iemand een huis voor je geboekt heeft in de ghetto krijgt avontuur wel even een heel andere betekenis haha. We vluchtten daarna maar snel naar het luxe tropische, en heel weinig authentieke Santa Maria.
Het was echt een hele bijzondere trip, waarbij ik voor het eerst geconfronteerd werd met extreme armoede, maar ook fantastische mensen ontmoette en geweldig leuke dingen heb meegemaakt.
En nu ben ik weer terug in het land en heb ik lekker veel tijd voor mijn blogje!
Tschus,
Liefs, Buns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *