Ode aan gemiddeldheid #1 Persoonlijke update

LIEBE LEUTE

Afgelopen week was crazy-ass druk. Maar echt ineens. En dus was er  even geen tijd voor een blog. Dat heb ik nu ook niet echt, dus doe ik maar even wat het aller makkelijkste is. een persoonlijke update. Schrijven over jezelf is zo makkelijk, echt top. Misschien interesseert het helemaal niemand maar voor de consistentie van mijn blogposts even een update.

De toekomst

Ik ben zo excited! Zoals de meeste wel weten zit ik nu even lekker werkeloos te chillen, en doe ik wat kleine projectjes om mijzelf bezig te houden. Iets waar ik ontzet

tend dankbaar voor ben, want het betekent dat ik alles weer even op een rijtje kan krijgen en kan gaan nadenken over wat ik wil. Ik heb in deze korte periode ZO ONTZETTEND VEEL over mezelf geleerd. Dat gun ik echt iedereen.

En……. Ik ben er op dit moment vrij zeker van dat ik weer ga studeren. Ik ben gestopt met toegepaste psychologie in mijn 3e jaar, door omstandigheden buiten mijzelf om. Dat heeft altijd heel zuur aangvoeld.

Met psychologie ben ik ook echt wel een beetje klaar. Tijdens mijn baantje als recruiter kwam ik er achter dat het als introvert verdomd vermoeiend is om de hele tijd beroepsmatig sociaal te zitten doen. De studie, psychologie, is prachtig. Maar het beroepsveld, met altijd maar mensen,  is gewoon niet mijn ding. Ik wilde dan ook altijd het onderzoeksveld in, maar met een vriendje met precies diezelfde ambitie heeft heb ik ook gezien hoe zwaar dat zou worden + ik houd niet eens van statistiek enzo. Bah.

Nee, het zal altijd mijn grootste fascinatie en interesse blijven. Maar een psycholoog zal ik niet meer worden.

Kunst

Eeen aquarelletje op 60×80 cm papier, wat ik eindelijk eens afmaakte.

Nee, mijn passie ligt bij maken, creeeren en scheppen. En dus TROMGEROFFEL: Ik heb me weer aangemeld voor de Kunstacademie. 

Ok toegegeven, het was een wilde gok, ik moest de inschrijf deadline halen ik dacht ‘ ik beslis na de toelating wel of ik het echt ga doen, mocht ik toegelaten worden ‘. Ik heb me ingeschreven voor de opleiding illustratie en de toelatingskansen zijn extreem laag.

Ik weet nog niet of ik het echt wil gaan doen. Illustratie is fantastisch. Maar ik blijf een beetje een zuur gevoel houden bij ‘ Kunst ‘ met de hoofdletter K . Zwarte vierkanten die voor miljoenen worden verkocht enzo. Nou, denk ik dan, als je dan toch een rijke tata bent kun je dat geld beter in onderwijs en gezondheidszorg . De culturele relevantie snap ik ook wel, maar als je iemand 5000 euro betaalt voor een zwart vierkant mag die wat mij betreft al heel hard in zn vuistjes knijpen. Een paar miljoen is echt niet nodig. En dan heb je de hele kunstwereld die er maar achteraan holt omdat er ooit toevallig eens een curator is geweest die wild werd van een zwart vierkant .

Not my cup of tea. Ik ben dan ook waarschijnlijk ook echt de enige linkse ‘bomenknuffelende’ kunstenaar die vindt dat kunstsubsidies zoveel mogelijk geminimaliseerd moeten worden. Ik voelde me dus niet 100% thuis op de academie.

Ik ben een tikkeltje  sceptisch, maar ik hoop dat de opleiding illustratie wat toegepaster/commercieler is dan de opleiding die ik hiervoor deed en heb dus stiekem toch wel heel veel  zin in de toelating!

Journalistiek

Toen ik er achter kwam dat kunst misschien helemaal mijn ding niet was, is journalistiek altijd mijn backup geweest. Ik deed in 2017 toelating aan de HKU en werd 20e van de 300 mensen die toegelaten mochten worden. Ha; ik koos alleen voor de kunstacademie en toen was ik plots recruiter. Het leven kan vreemd lopen.

Maar schrijven en onderzoeken is altijd mijn grote passie geweest, en dus bleef het knagen. Ik heb overwogen om de deeltijdopleiding journalistiek te gaan volgen, in Tilburg. De meeste HBO voltijdopleidingen doen een beetje ‘schools’ aan, voor mij als 26-jarige, dus dat zag ik niet echt zitten. WERD DE OPLEIDING INEENS OPGEDOEKT.

Nou, ik had me al half ingeschreven. En weg plan. Na wat google werk kwam echter een hele interessante bachelor Taal & communicatie tegen aan de Uva. Nederlands trok me altijd net niet  (ik vind literatuurgeschiedenis, en bv. de ontwikkeling van het woord schaap in de afgelopen 100 jaar echt niet boeiend of maatschappelijk relevant) en communicatiewetenschappen was me ook een beetje te breed – ik wil gewoon lekker schrijven, discussieren en onderzoeken – . Deze opleiding lijkt een schot in de roos! Yea. Alleen de vreemde taal die je erbij moet leren voelt een beetje random. Maar hey, altijd handig!

Persoonlijke projecten

Omdat ik lekker veel tijd heb, heb ik ook lekker veel projectjes opgestart. Waaronder deze blog. En een documentaire. Een illustratiecursus en zangles.

Documentaire maken

 

Nou dit is echt een farce geworden, met dank aan mijn technische incapabiliteit en het onvermogen om met externe microfoons te werken. Morgen is de screening, maar ik schaam me echt voor het resultaat. De verstaanbaarheid van mensen die er aan meedoen is vrij essentieel, en als dat niet goed is haak ik zelf ook altijd wel af. Mijn externe microfoon deed het in principe uitstekend, ware het niet dat hij het geluid met mijn telefoon heeft opgenomen.

Nu heb ik zelf dus zo’n geval met onverstaanbaar geluid op de wereld gezet. AU! Dit kan mijn verheerlijking van gemiddeld presteren niet eens rechttrekken.

Echter heb ik tijdens mijn cursus wel een heleboel geleerd, en jaja, ik denk dat ik zelfs wel genoeg handvaten heb om zelf een documentaire te gaan maken. Dat staat nog steeds op het to-do lijstje. Het was ook vet leuk, en leerzaam om te doen. En ik vind het ook echt jammer dat de cursus afgelopen is.

 

Illustratie

Ik die een Cursus illustratie bij de UCK van analoog naar digitaal. Ontzettend leuk en leerzaam! Ik heb nu 2 illustraties voor de cursus af. De ene is een beetje een epilepsie-oproepend patroontje geworden (mijn vriend zei; ik zie dit wel op een fleecedekentjes van de action verkocht  worden met uitsluitend als kopers, mensen die altijd in panterprintjes rondlopen. Oftewel! Je hebt talent! ) , de ander een Abstracte taart. Echt heel leuk om te doen, en ik heb een hoop nieuwe technieken geleerd. Dat vind ik ook belangrijker dan het uiteindelijke resultaat. Dat heb ik meer in het kader van de cursus afgerond.

In mijn vrije tijd volg ik nog een online cursus Illustrator. Pfoeh, da’s echt ingewikkeld, man. Mijn vrienden noemen me altijd de photoshop queen omdat ik alle shortcuts uit mijn hoofd ken, en dan met de nodige behendigheid, hak tak, in een paar minuten iets acceptabels knutsel, en dat ziet er dan vet indrukwekkend uit.

Nou, al die dingen werken dus niet in illustrator hahaha. Ik ben echt een zeer gemiddelde illustrator-leerling (yes!) . Maar het is me al gelukt om een scheve paraplu te maken. Ik ben trots!

Zangles

Oh yes, ik ben echt stappen aan het maken met zangles. Dat is vooral sinds ik 3 a 4x per week oefeningen doe. Op youtube staan echt veel daily excercises en het werkt echt. Mijn docent was echt onder de indruk de laatste x dat ik kwam. Ik kan dus wel zeggen dat ik inmiddels een zeer gemiddelde zangeres ben.

Nou is het met zingen wel zo, dat het vooral indrukwekkend is als je vet goed bent. Arjan en ik hadden al geconcludeerd dat matig zingen (terwijl je wel je best doet) echt het meest onaantrekkelijke is wat er is.  Slecht zingen is grappig en aandoenlijk, goed zingen is indrukwekkend Je best doen om vervolgens  zeer  matig te zingen is simpelweg gênant. Nou! Da’s dus het level waar ik nu zit.

Mijn doel was om voor het einde van dit jaar goed genoeg te zijn voor een bandje. Dus we oefenen nog effe door.

Afvallen met eetstoornisverleden

Goed, bij mijn blog over goede voornemens schreef ik al over mijn voornemen van gezond eten en afvallen. Da’s een poosje best goed gegaan, maar eerlijk gezegd viel het me ontzettend zwaar. Zoals ik ookal eerder schreef ben ik nu ongeveer 2 jaar hersteld van een vrij heftige eetstoornis, die de nodige stempels op mijn adolescentie gedrukt heeft. Op het moment dat ik honger krijg raak ik ontzettend in paniek omdat ik zo ontzettend bang ben om terug te vallen. Ik word dan echt somber en depressief.

Helaas, helaas ben ik door medicatie behoorlijk wat aangekomen waardoor ik nu de nodige overgewicht heb. Als ik dat dan weer zie in de spiegel word ik ook vrij somber en wanhopig, en ben ik ook bang dat dat de spuigaten uit gaat lopen. sinds ik die medicatie niet meer gebruik is mijn gewicht stabiel maar het afvallen is zo ontzettend lastig.
Het helpt ook niet mee, dat ik door andere medicatie een lage bloeddruk en hartslag heb. Dus als ik dan minder ga eten wordt die nog lager en ga ik 4x per dag bijna van mn stokje. Ook als ik nog betrekkelijk gezond eet.

In ieder geval zijn we weer begonnen met een goed eetplan. Deze week gaat gelukkig best prima, maar ik voel me bout.  Ik weet de stappen die ik moet doorlopen, ik denk te weten hoe ik het op een gezonde manier aan kan pakken, maar het eist mentaal echt superveel. Voor de zekerheid heb ik me maar weer aangemeld bij een eetstoorniskliniek (Novarum) omdat ik hopelijk begeleid kan worden bij mijn angst voor terugval. Dat gaat echter nog wel een half jaar duren voordat ik daar terecht kan.

 

Koning Hoppa

Kiek ze Goan, en hoor dat prachtige nachtegaaltje op de achtergrond. Dat ben ik, Oeps. Hoppa is natuurlijk wel de ster van mijn leven, al is zijn eigen leven best oninteressant. Hij slaapt. En af en toe wordt die wakker en dan gaat hij heel hard rennen. Omdat Hoppa een koning is krijgt hij brokjes van oceaanvissen (geen Kweekvis, da’s niet goed genoeg voor meneer) zonder graan.  Dat is ook omdat meneer zich nog gaat voortplanten. En hoewel hij al succesvol een nestje heeft voortgebracht is mijn moeders eigen teef 2x leeg gebleven. Ookal ligt het waarschijnlijk aan de teef, mag meneer in het kader van zijn zaadkwaliteit (nooit gedacht dat ik dit woord in een serieuze context zou gebruiken) alleen nog maar het allerbeste, En gut, erg dat meneer het vindt!

Groetjes van Koning Hoppa!

Nou, dit was het wel weer!

Beetje saai. Maar tot de volgende keer . i’ll keep you updated.

Liefs, Buns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *