Inspiratie voor tekenen en schilderen

Inspiratie voor tekenen en schilderen: De beste art youtubers

Hi lieve Hopjes!
Tijdens mijn zomerreces heeft deze blog ironisch genoeg echt een enorme bezoekerspiek gekregen! Wow. Welkom nieuwe lezers. Superleuk. Mijn bouncepercentage was de afgelopen week 0%, over meer dan 200 bezoekers dus dat betekent concreet dat jullie nog wat lezen van wat ik schrijf ook. Ik ben trots en ik hoop dat jullie geïnspireerd zijn.
Mijn commentaarvelden zijn nog wat leeg. Dus laat vooral wat van je horen en nieuwe blog suggesties zijn superwelkom!
Ik wilde vandaag een prachtige review maken over zwart aquarelpapier. Want dat bestaat kennelijk en ik besteedde mijn laatste 11 euro om mijn mening er over te kunnen. Helaas werkte de microfoon van mijn camera niet.
Om de creatieve vibes toch maar te verspreiden onder mijn lieve lezers een post over mijn favoriete kunst youtubers, die wel capabel genoeg zijn om hun camera te laten werken ?

Sarah tepes

Sarah tepes is ‘pas’ 20 jaar (ben je zelf officieel oud aan het worden als je mensen van 20 jong vind? (Ik werd een maand geleden 27 en het voelt als het begin van het einde)) en een heel goede tekenaar. Nu vind je begaafde tekenaars genoeg op het internet, maar begaafde tekenaars die een youtube kanaal van goede kwaliteit (met leuke onderwerpen, hoge resolutie filmpjes en goede audiokwaliteit) stukken minder.
Sarah Tepes heeft op haar youtube kanaal een heel arsenaal aan video’s. Ze maakt voornamelijk waterverf portretten en digitale portretten. Ze heeft zowel educatieve video’s over tekenen als speedpoints en timelapses!

Lachri fine art

Kennen jullie deze:
Dozen van Derwent of ben ik de enige teken-spullen-hoarder die dit kunstwerk meteen herkende? Lachri fine art is de schilder van deze tekening. Qua vormgeving doen de filmpjes een beetje gedateerd aan (Erg zeroties Amerikaans) MAAR het heeft een reden dat haar youtube-channel 1 van de langst bestaande goed lopende kunst-kanalen is.
Ze post voornamelijk speedpaintings met voice-overs waarin ze zorgvuldig uitlegt wat ze doet.  Ze geeft daarbij oprecht goede tips en inzichten, en het leuke is dat ze met heel veel verschillende materialen werkt en er niet vies van is om een beetje te experimenteren.

Making art in a busy world

In een drukke wereld heb je een rustpuntje nodig, en dat is making art in a busy world. Ik zou zeggen, de Bob Ross van Youtube. Zijn specialisatie zijn menselijke portretten en zijn youtube staat vol met tips en tricks om je portretskills naar een hoger level te tillen. Zelf heb ik de concentratiespan van een visstick en heb hier af en toe een beetje de neiging om alles op 2.0x speed af te spelen. Maar ben je op zoek naar rust, sereniteit en een goede tekenleraar, dan is dit je guy.

Proko

Proko is een anatomie-meester. Een ieder die graag mensen tekent en graag mensen wil leren tekenen zonder altijd afhankelijk te zijn van je referentie moet echt de filmpjes van Proko kijken. De filmpjes zijn niet zo hip en flitsend als van sommige andere youtubers. Maar de filmpjes zijn onderhoudend en extreem educatief!

In liquid color

In liquid color is misschien niet zo bekend als de andere genoemde youtubers, maar als je van waterverf houdt is dit een fijn kanaal om te volgen! De maakster richt zich voornamelijk op dierportretten in waterverf (dus precies mijn cup of tea!) maar op dit kanaal vind je echt van alles over waterverf. Van diepgravende swatches, tot product demo’s, tot video’s over techniek. Tikkie lullig is wel dat je bij de sommige video’s (ik vond er 1) naar Skillshare wordt doorverwezen, waar je vervolgens 10 euro per maand betaalt om de video’s te zien. Nu ben ik groot fan van Skillshare, maarrrr… Ik kan me voorstellen dat niet iedereen die youtube bezoekt behoefte er aan heeft aan een ander betaald platform om doorverwezen naar te worden. Desondanks is op haar youtube kanaal genoeg leuks over aquarel te vinden voor niet Skillshare leden.

Laura price

Laura price werkt. Bij Disney-studio’s en het grootste gedeelte van haar account is dan ook gestoeld op dit gegeven. En op het feit dat ze een franse bulldog heeft. Leuk en schattig (en disturbing omdat ze zo ongezond zijn. Maar he, niet het punt van deze blog!)  maar vooral haar carrierepad vind ik superinteressant. Want dromen we er niet stiekem allemaal van om Disney-artiest te worden? Het is leuk om iemand te volgen die zo gedreven en ’succesvol’ (tussen haakjes omdat succesvol in je carrière niets zegt over succesvol in je leven) is en een goede schop onder je reet als je weer het gevoel hebt dat je nooit je geld zal kunnen verdienen met je passie. Want mensen HET KAN ECHT. En het hebben van een voorbeeld doet bij mij in ieder geval weer een beetje hoop leven.

Nadiaxel

Nadiaxel is een youtube artiest die opzich kunst maakt waar ik zelf niet zoveel mee hebt. Ze maakt voornamelijk digitale kunst en character designs waar ik echt 0,0 ervaring en ambities in heb. Toch heb ik een zwak voor deze YouTuber en heb ik haar zelfs uit mijn archieven opgedoken ( de laatste tijd ben ik iets minder actief geweest op youtube) omdat ik haar zo leuk vind en ze absoluut niet mag ontbreken in deze lijst. Haar filmpjes zijn namelijk ontzettend leuk, informatief en goed geedit en ze komt daarnaast ook erg sympathiek over.

Jazza

Geef een blonde Australische  man een tekenpotlood, een paar goede tekenskills, een goede camera en laat hem filmpjes maken met de flow van een hiphop-beat en je gaat viral. Jazza is de meest bekende art-YouTuber en als je zijn filmpjes kijkt snap je wel waarom . Ze zijn vermakelijk, onderhoudend, soms ook educatief, maar vooral grappig. Hij tekent vooral (cartooney)karakters en animaties, maar zijn pogingen tot realisme zijn niet geheel onverdienstelijk wat mij betreft. Vermaak staat bij dit kanaal boven de educatieve waarde, durf ik zomaar te zeggen. Maar dat geldt voor veel van deze kanalen. En als je vermaakt wil worden, is dit zeker een kanaal om te volgen.

Chloe Rose Art

Last but noot least. Misschien wel last but favorite. Want Chloe Rose Art is denk ik mijn soulmate. Mijn sister from another mister. Ha, nee grapje, ik ken haar niet echt, maar ik kan me zo goed met haar identificeren. Ze is droog en cynisch en doet me dikwijls aan mijzelf denken (Soms heb ik zelfs zoiets van ‘ iieeee, dat zou mijn grap zijn. WAT GENANT OM NU TE ZIEN!’ )
Haar filmpjes zijn echt vaak hilarisch en extreem vermakelijk.
 Wist je dat het kijken van youtube-filmpjes oprecht een goede manier is om je eigen vaardigheden te vergroten. Niet alleen omdat de filmpjes een educatieve waarde hebben, maar ook omdat de spiegelneuroontjes (ik schreef er *hier* al over) in ons hersenen onmiddellijk een neiging hebben tot het opslaan van andermans gewoontes. Theorethisch gezien zou je jezelf kunnen trainen door naar andermans werk te kijken.
Nou lieve Hopjes,
Veel kijkplezier! En mocht je goede tips hebben (of zelf een creatieve YouTube zijn!) Laat het vooral weten in de comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *