Tips Aliexpress

Aliexpress: mijn tips en beste aankopen

Aliexpress ! De meeste mensen die ik spreek vinden het een beetje eng. ‘ Kan dat nou wel echt zijn? Zulke lage prijzen ‘ … Maar inmiddels bestel ik er al jarenlang en is het grootste gedeelte van mijn orders hartstikke goed gegaan.
Het enige nadeel is de lange verzendtijd. Desondanks: als je in de winkel staat voor een doos Chinese prullaria en je overweegt er iets van te kopen, is het 9/10 te koop op aliexpress voor een VEEL lagere prijs. Ik deel mijn beste aankopen.

Kunstenaars benodigdheden:

Het meest interessant voor mij is natuurlijk de afdeling met kunstenaarsbenodigdheden.
Ik vind het altijd hartstikke tof om uit te proberen. Toch moet ik bekennen dat als het gaat om verf, potloden en dat soort dingen, ik goedkope spullen al-tijd vindt tegenvallen en ze in de prullenbak belanden. Er zijn een aantal dingen die echter 10x over de kop gaan qua prijs in de kunstenaarswinkel zonder dat dat echt nodig is. Op zulke momenten is oom Ali je beste vriend!

 

Kwasten

Ik vind dure kwasten altijd een beetje overrated. Nou ben ik niet de beste schilder die er rondloopt (tekenen gaat me echt heel veel makkelijker af) dus misschien als je dat wel bent dat je andere eisen gaat stellen. Ik kan echt prima uit de voeten met goedkope kwasten, en bovendien vernachel ik ze veel te vaak omdat ik ze vergeet schoon te maken, dus koop ik het liefst groot en goedkoop in. MAAR; Aliexpress biedt ook een hele lading aan kwaliteitskwasten aan voor de fractie van de prijs van kwasten bij een kunstwinkel.
Zo’n winkel waar ze een grote verscheidenheid aan kwasten  is deze.

Hier heb ik zelf niet besteld, mijn vaste kastenwinkel heeft een beetje issues

De kwasten water- en schoonmaak bak:

Tips voor aliexpress

Wat ik echt het aller vervelendste vindt aan verven is het tussentijds schoonmaken van kwasten. Als ik de flow zit wil ik gewoon lekker door verven en niet 5 bakken met water hebben moeten staan en 3 rollen wc papier om de hele tijd mijn kwasten schoon te maken:
Dit is de  uitkomst. Een bak met 3 bakken water. Een om je verf af te schudden, 1 om hem schoon te maken, en nog een om de haren van je penseel extra schoon te maken. Geniaal als je het mij vraagt.
 Hier kocht ik de mijne voor 7 euro

Alcohol based Markers:

https://nl.aliexpress.com/item/TCBSG-Push-Up-Bikini-Set-2019-Nieuwe-Plus-Size-Nieuwste-3XL-Badmode-Vrouwen-Biquini-Hoge-Taille/32849153084.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dsBsZjj
Wat voor kwasten geldt, geldt ook voor markers. Voor de grote opkomst van alcohol markers leerde ik ze dmv een kennis kennen en het was meteen liefde. Er was toentertijd vrij weinig aanbod; je had promarkers en Copics. Ik kocht een tweedehands set met iets van 150 échte copics. Ik had ook al een flinke set met promarkers en flex/promarkers. En om eerlijk te zijn heb ik de hype rondom copics nooit helemaal begrepen.
tips voor aliexpress
Een duistere tekening over volwassen worden, die ik ooit voor een toelating met goedkope markers (op goedkoop papier) maakte
Tips voor aliexpress
Iets gezelliger, een tekening uit 2014 gemaakt met verschillende markers
Nu moet ik zeggen dat ik de imperfectie van bepaalde kunstartikelen wel echt kan waarderen en dat ik zodoende juist de ‘ bleeding ‘ altijd als een instrument voor toffe effecten gezien. Dat is dan ook het enige waarop andere markers ietsiepietsie ‘ onder ‘  doen aan copics. Qua kleur, pigment, en blending heb ik geen tekortkomingen gemerkt.
Niet lang daarna werden markers ineens razend populair en lagen ze zelfs bij de flying tiger en de action. Maar ook op Aliexpress kan je terecht voor grote hoeveelheden markers, voor een fractie van de prijs van copics. De recensies zijn meer dan prima, en als het op prijs/kwaliteitsverhouding aankomt kan ik voor de volle 100% beamen: Ga voor de cheap-ass knock off.
Hier en  Hier heb je ze zelfs met een zachte ‘brush’ tip zoals de topic Ciao en sketch. Met een harde punt kun je ze nog wel goedkoper vinden ook.

Aquarelblik met napjes:

Tips voor aliexpress

Man, er is echt 1 ding waar ik me iedere x weer verbaas als in de tekenwinkel sta. De idioot hoge prijs van aquarelblikken. Gelukkig komt Ali wederom met de perfecte oplossing. Hier kocht ik de mijne
Ik zweer bij dergelijke aquarel blikken. De napjes zijn ook ideaal om zelf kleuren in te mengen en ze zijn een stuk goedkoper dan lege aquarel blikken bij de kunstwinkel.

Elektrische gum:

Ik kreeg ooit een elektrische gum van mijn tante omdat ze het een dolkomisch concept vond. Zelf was ik nogal sceptisch: Hoeveel kan er nou elektrisch zijn aan een gum. Maat het ding bleek een uitkomst. Het gumt een stuk krachtiger dan wanneer je zelf gumt, en vooral een stuk preciezer. Nou was mijn oude kapot gegaan en ook elektrische gummen biedt aliexpress in overvloed aan, voor een fractie van de prijs van een elektrische gum uit de kunstwinkel.
De gummetjes die er bij zitten zijn niet zo goed, maar deze zijn makkelijk in Nederland te bestellen. Het elektrische mechanisme werkt prima.
Deze gum heb ik thuis liggen. Handig, vooral omdat je er verschillende formaten gummetjes in kunt doen.

Niet kunstenaars-spullen

Cartridges en coils voor mijn vape:

In Nederland moet je die of bij de Primera of bij de vapewinkels kopen voor 3 dubbele prijzen dan wat het kost om het meteen uit China te kopen. Nadeel is wel dat je 2 a 3 weken moet wachten, dus als je hoge (nicotine)nood hebt en je coils zijn op heb je er niet veel aan. Ik probeer echter gewoon een voorraadje te hebben! Ik koop er cols voor mijn justfog Q16, en cartridges voor mijn suorin air.  De site pretendeert de authentieke producten te sturen. Ook reviews beamen dit. Zeker weten doe je het natuurlijk nooit, maar ik ben zelf geen kwaliteitsverschillen tegen gekomen.
Dit is mijn vaste adresje voor justfog coils en hier koop ik mijn suorin cartridges

(Nette) kleding;

 

toen ik van de kunstacademie naar een kantoorbaan ging, en mijn garderobe moest vernieuwen (jeetje, wat een straf)  -Bandshirts van Volbeat en Nirvana leken me niet zo gepast tussen mantelpakjes  – heb ik echt een heel groot gedeelte van mijn kleding via aliexpress gekocht. Het is wel zo dat de dingen die écht heel goedkoop zijn vaak echt flut en zonde van je geld zijn. Maar voor 20 dollar kan je hele fancy dingen kopen. Een webwinkel waar ik echt hele goede ervaringen mee heb is: Value fashion shop . Mooie kantoorkleding voor weinig geld 🙂

Tips wat betreft maat

De Chinese maten zijn wel een dingetje om op te letten. die lopen niet gelijk met Europese maten. Houd dus altijd je meetlint bij de hand.
Ook een hele belangrijke tip om miskopen te voorkomen: Het product op foto’s is niet altijd het product wat je krijgt. Soms krijg je echt een goedkope rip-off. Ga dus altijd voor producten met reviews, en met name reviews waar een foto bij staat zodat je kunt zien hoe het product eruit ziet. Dit is echt essentieel.

Badkleding en bikini’s

Ik heb een badpak en bikini van aliexpress die echt 3 kwartjes kostte – bij wijze van – en echt LETTERLIJK niets onder doen dan badkleding die je bij dure winkels koop. Bovendien hebben ze ontzettend gave designs op Aliexpress die je hier in de winkel niet ziet.  Ik haat zwemmen (onzekerheid is een bitch) en doe het bijna nooit, dit is dus bij uitstek iets waar ik niet teveel geld wil uitgeven. And Ali strikes again. Perfect voor goedkope maar mooie badkleding.
Zo kocht ik dit fancy badpak voor een tientje, en deze bikini voor 7 euro

Pasjeshouder

Tips voor aliexpress

Toen ik achter de kassa werkte werd ik altijd een beetje jaloers op de mensen die met een soepele swing hun pasjeshouder uit hun zak pakte, waar de pasjes dan trapsgewijs omhoog schoten. Echt zo’n James Bond move. Die dingen zijn alleen ontzettend duur en dus kocht ik er nooit 1. Op aliexpress kosten ze helemaal niets. Deze kocht ik voor mijn vriend en ik liet er zelfs zijn naam en telefoonnummer op graveren. Ideaal voor chaoten zodat, als je hem verliest je makkelijk getraceerd kan worden. En dat voor 7 euro.

Degene die kocht verkopen ze niet meer op dezelfde link, maar in de store verkopen ze nog een heleboel mooie andere te graveren kaarthouders

Kussenslopen

Tips voor aliexpress

Arjan noemt me altijd een echt meisje meisje en wel omdat ik zo iemand ben die 20 sierkussentjes op een bank probeer te proppen die allen afzonderlijk matchen met een bepaald aspect van het interieur. Sierkussen zijn écht fantastisch en een goedkope sfeermaker in het huis. En op Aliexpress kun je echt duizenden kussenslopen met leuke designs vinden voor een paar euro. Laat de relatiecrises dus maar beginnen en houd je vooral niet in met het volstoppen van je bank met allemaal onpraktische extra kussens. Ik steun je! (yes. Dit is een persoonlijk pleidooi)

Want kijk nou wat een schattige sloopjes je voor een paar euro kan kopen.

Gezichtsreiniger:

Tips voor aliexpress

Ik weet niet of lezers ooit de hype van vibrerende gezichtsborstels hebben meegekregen zoals de soniclare of visapure. Ik heb de laatste jaren een nogal problematische huid gehad en dus ook van alles geprobeerd. De beste reviews waren steevast de Foreo Gezichtsreinigers, maar die dingen kosten rond de 200 euro(!!!!) . Niets iets wat in mijn budget past. Gelukkig kun je op aliexpress een perfecte knock-off versie van 15 euro kopen.  Volgens reviews werkt hij nog beter dan de Foreo versie. Ik vind hem in ieder geval fijner dan ik mijn visapure van Philips vind. Een dingetje: het is van siliconen en het vibreert. Toen ik hem een keer bij mijn moeder in de douche had laten staan leverde dat nogal ongemakkelijke vragen op … Eh.
Deze kocht ik en dat is een hartstikke goed degelijk ding.

Telefoonhoesjes

Telefoonhoesjes heb je in alle soorten en maten op aliexpress. En dan bedoel ik ECHT alle soorten en maten. Van hoesjes met een tekenbord waarop je galgje kunt spelen, tot hoesjes die je kunt customizen met je eigen naam in drijvende glitters en tot hoesjes in de vorm van een beduusd kijkende boterham. Ik ben gewoon heel basic gegaan voor een hoesje met dubbele bescherming, waar je in de winkel voor zo’n hoesje soms echt 20 euro betaalt.

Deze heb ik en met een extra siliconen bumper én hardcase is hij perfect voor motorisch minder begaafde mensen (aka lompe, aka mensen zoals ik) die niet willen dat hun nieuwe telefoon kapotgaat.

(minpuntje, mijn stevigere oplaadkabeltjes passen niet meer in de Lightning uitgang. Het kabeltje van apple zelf wel)

Aliexpress, pas op, werkt oprecht verslavend.
De laatste tijd probeer ik me steeds meer bezig te houden met minder consumeren. Het zit niet zo in mijn systeem – Shoptherapie was ongeveer de samenvatting van mijn leven – en Aliexpress maakt het wel moeilijk vanwege alle extreem lage prijzen. Oftewel, haal er je voordeel uit maar wees ook bedachtzaam met wat je koopt en of het niet alsnog in de prullenbak gaat verdwijnen. Je doet moeder planeet daar echt een groot plezier mee.

 

 

Tips om op aliexpress te kopen:

  • Vaak bieden meerdere verkopers hetzelfde product aan, en ook op aliexpress zijn de prijsverschillen groot. Het loont dus om even de naam van het product naar de zoekbalk te kopiëren en hem te selecteren op prijs: van laag naar hoog om te kijken wat de goedkoopste aanbieder is
  • Andersom werkt het ook goed: Een goedkoop product met weinig reviews wat er leuk uitziet. Even het product naar de zoekbalk kopiëren, en de lijst op aantal bestellingen zetten. Je komt dan hetzelfde product als het goed is nog wel een keer tegen, met meer bestellingen en reviews. En hopelijk ook fotoreviews.
  • Als je iets koopt: Check of er fotoreviews zijn. Vooral bij kleding heeeeel belangrijk. Als ik nergens op aliexpress het product kan vinden zonder dat klanten er een foto van hebben gemaakt koop ik het NIET  
  • Bij kleding: altijd de maat opmeten 
  • Je kan vaak meerdere verzendopties selecteren. Soms kun je voor 2 dollar extra een product veel sneller laten komen! E-packet heeft de beste tracking information, alistandard shopping is soms sneller.

Koopjesjager? Lees dan ook mijn blog over Too good to go 

Een gedachte over “Aliexpress: mijn tips en beste aankopen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *