Too good to go review en tips

Too good to go review! Wat voor verrassingen kun je verwachten?

Too good to go wordt steeds bekender en waarschijnlijk heb je er inmiddels wel van gehoord

Wat is too good to go?

Too good to go is en app om voedselverspilling tegen te gaan. Dat doen ze heel simpel. Je hebt een app, waar winkels en horeca gelegenheden zich bij aan kunnen sluiten.

Vervolgens kun jij op de app pakketjes kopen. Magic boxen worden deze genoemd.  Ze kosten meestal 2,99 , 3,99 of 4,99 . Er staat een tijd bij wanneer je het op moet halen (bij sommige winkels is dat de hele dag, maar bij sommige winkels maar een kwartiertje. Goed om rekening mee te houden!).

Je neemt je eigen tasje mee en krijgt een gedeelte van wat er allemaal over is die dag, of waarvan de verloopdatum zo dichtbij komt dat de kans groot is dat het niet meer verkocht wordt.

Iedere winkel die is aangesloten bij too good to go bepaalt zelf wat er in komt. Daarom kan het behoorlijk verschillen wat je in je pakketje krijgt.

Wat kreeg ik in mijn pakketjes?

Hartogs volkoren maalderij

Prijs 3,99

Dit was echt mijn favoriete pakket tot nu toe. Hartog is een kleine bakkerij in Amsterdam op de Wibautstraat die zijn eigen (volkoren)meel maakt. Ze verkopen luxe broden die echt lekker zijn. Sommige broden proeften echt nog een beetje vers en konden we meteen in de vriezer gooien.

Het mueslibrood proefte wel al een klein beetje oud, maar is zo rijk gevuld met noten, vruchten, pitten en allerlei andere heerlijkheden dat het alsnog smullen is.

Een fijne kennismaking met deze kleine(?) bakker!

Ik kreeg:

 • Een mueslibrood TWV: 6,55
 • Sesambonkje: TWV  2,55
 • Eeuwbol (donkerbrood): TWV: 2,55
 • 2 mueslibollen TW : 1.80
 • 2 rozijnenbollen twv: 1.40
 • 2 bruine bollen twv: 90 cent
 • 2 tijgerbollen tw: 90 cent:

Totaal:  16, 75
Prijs: 3,99
Korting: 12,75

Vomar

Prijs: 3,99 (Meeste korting van alle pakketten!) 

Bij de Vomar kwam ik één keer voor een too good to go pakket. Ik heb geen foto’s maar kreeg

 • 1 stuk witschimmelgeitenkaas: 2,19
 • 1 verse pizza Tonno uit de koeling: 3,99
 • 1 pakje Fricandeau: 2,09
 • 1 pakje plakjes Noorse Zalm: 3,99
 • 1 bak 1000 gr bami: 4,99
 • 1 pak met 2 voorgebakken lekkerbekjes: 2,99
 • 1 aardappel: geen idee, maar wat moet je überhaupt met 1 aardappel?

Totaal: 20,28
Prijs: 3,99
Korting: 16,29

De verkoopster en ik moesten allebei een beetje lachen om die random aardappel die erbij zat. Maargoed, dit was  het pakket waar ik het meeste kreeg voor het minste geld. Wel moet ik zeggen dat de bami verpakking beschadigd en nat was, dus dat was een beetje vervelend om in je boodschappen tas te moeten doen.

Benzinepomp (Shell)

Prijs: 2,99

Een pakket voor zoet-liefhebbers met producten die binnenkort uit het assortiment gaan . Goed, dat hoef je geen 2x te zeggen tegen mij. Ik stond 3 kwartier in de file om er te komen (het is anders 10 minuten rijden), en had nog niet geluncht. Dus de witte kitkat chunky die erbij zat heeft het fotomoment niet gehaald.  Sorry. Verder zat er in dit pakket:

 • 1 milkareep caramel & amandel crunch 0.95
 • 1 pakje oldtimers 1.69
 • 1 Venco piramides 1.55
 • 1 een witte twix 0.99
 • 2  pakje kauwgom (freedent & sportlife) : 1.98
 • 1 witte kitkat Chunky  0.99

totaal: 9.19
Prijs: 2,99
Korting: 6,20

Ik heb het vergeleken met supermarktprijzen.

Hotel Jaz

prijs 4.99

Hier kun je terecht voor een lekker ontbijtje. Tussen 10.15 en 10.45 kun je je melden bij de receptie en mag je onbeperkt eten meenemen van het buffet dat over is! Dit was onze eerste too good to go ervaring, en eerlijk gezegd weet ik niet meer precies wat we hadden, maar we kregen een royale keuze aan voedsel en mochten onbeperkt meenemen.

Er was keuze uit poffertjes (!) roerei, croissantjes, plakjes cake, broodjes, boterhammen, kaas, vleeswaren en mini-belegjes zoals Nutella en roomboter. Ook kreeg je een flesje om een sapje meet te vullen en een koffie to go.

Je mag zoveel pakken als je wil (1 pakket was dus ruim voldoende voor een ontbijt voor ons 2’en). Wel vond mijn vriendje het een beetje ongemakkelijk om zijn tas en bakjes vol te laden. Dat voelt toch een beetje gulzig. Ook parkeren was hier lastig (ik ben in de auto blijven zitten, en illegaal op een laden en lossen plek gaan staan) . Jammer, want anders is dit echt een prima plek voor een lekker budget-ontbijtje waarmee je ook nog helpt tegen voedselverspilling. Het zit naast de Bijlmer Arena, dus ook als je in die buurt werkt, is het een prima optie voor ontbijt.

Korting: Afhankelijk van hoeveel je meeneemt.

Albert Heijn to go

Too good to go review en tips

Prijs: 2.99

Bij deze AH to go was ik tien minuutjes te vroeg. Ik kwam terug van een afspraak, en was in principe klaar om naar huis te gaan dus ik vroeg of het een probleem was om hem eerder te halen. Ik kreeg een boze en verwijtende blik van een gestresste Albert Heijn medewerkster (met ongetwijfeld een PMS’je of iets dergelijks, want ik vroeg het heel lief!) . En dus besloot ik 10 minuten later maar terug te komen.

De medewerkster, nog steeds zichtbaar geërgerd, pakte gedecideerd een specifiek tasje uit de 20 tasjes die er stonden. Ik heb geen idee waarom ze deze pakte, en of er überhaupt een reden voor was. Want wat mij betreft was de inhoud prima. Toch zet ik het er als kanttekening maar even bij.

ik kreeg.

 • 1 bakje verse ananas: 2.00
 • Een sushi-zalm-rol: prijs niet terug te vinden. Laten we zeggen 2.50
 • 1 vegetarisch saucijzen-broodje (woei): 2.00 (schatting)
 • Vrije uitloop eiersalade: 1.75
 • 1 pakje ossenworst: 2.39
 • 1 punt gorgonzola: 2.99

Totaal: 13.63
Prijs: 2,99
Korting: 10,64

Een bijzonder assortiment, als je het mij vraagt. De gorgonzola was nog een maand houdbaar. Verder producten van goede kwaliteit die nog goed te eten waren.

De lekkere dingen bakker

prijs: 3.99

Bij de lekkere dingen bakker heb ik nu  1 Magic box afgehaald. Deze bevatte

 • 10 bruine bolletjes: 4,50 (schatting)
 • 10 witte puntjes: 4,50 (schatting)
 • 1 volkoren brood: 2,15 (schatting)
 • 2 Gevulde caramel donuts met glazing: 2,00 (schatting)

Totaal: 13.15
prijs: 3,99
Korting: 9,00

Rene’s croisanterie

Prijs: 2,65

In het centrum van Amsterdam heb je Rene’s croissanterie die veel gebruik maakt van too good to go! Voor 2,65 krijg je 2 lekkere gebakjes die over zijn. Ze hebben bijna altijd wel gebakjes over, en je kunt ze ook de hele dag ophalen (6.30 – 17.30 ) . Ze zijn ontzettend lekker en mooi, dus echt de moeite waard. Soms kun je aan de korst/het deeg wel proeven dat het aan de oude kant is. Maar dat maakt het niet minder lekker. Ik weet niet hoe duur ze normaal zijn. En helaas heb ik geen foto’s van de beauties die we hier meekregen. In ieder geval krijg je voor 2,65 2 lekkere gebakjes van topkwaliteit.

Plus

Prijs 4,99

Ik woon dicht bij een plus dus kom ik hier regelmatig. De too good to go pakketjes zijn een beetje wisselend.

Bovenstaande hamburger broodjes zijn het resultaat van een mega pak met 10 hamburgers oid. Van het hele pakket heb ik geen foto gemaakt, maar het was een vrij eentonige magie box met 10 hamburgers, een maaltijdsalade, en plakjes ham. Met wat creativiteit maakte we boven staande broodje (met de maaltijdsalade die we beiden niet lustten als hamburger-entourage). De broodjes kwamen weer uit een ander too good to pakket, dus dit was een perfecte duurzame maaltijd.

Onderstaande was mijn eerste (en favoriete!) too good pakket. Daarin zaten

 • 2 lava karamel zeezout cookies: 2,40
 • 1 pak eieren: 1.69
 • 1 pak bbq worstjes: 3,60
 • 2 chocolade muffins: 1,80
 • 1 pak kant en klaar pannenkoeken 2,00
 • 1 pak champignons: 2,39
 • 1 zak roerbakgroentes: 2.09

Totaal:  15, 95
prijs: 4,99
Korting: 10,96

 

Bakker Jongejans

Prijs: 4,99

Ook hier woon ik vlakbij, dus tegenwoordig bestaat mijn broodvoorraad standaard uit too good to go. de tassen wisselen maar meestal kun je 1 of 2 gesneden (volkoren) broden verwachten, een luxe brood, en nog een zak met bolletjes/croissantje of luxe zoete broodjes.

 • 2 bakkersbroden: 4,50
 • Een luxe brood (bv. rustiek of maisbrood): 2,50
 • Bolletjes en luxe broodjes (rond de 10 a 15) : 6,00
 • Extraatje zoals pitabroodjes: 3,00

Totaal: 15,00
prijs: 4,99
Korting: ongeveer 10 euro

 

Conclusie

Sinds mijn familie weet dat ik fervent Too good to go gebruik ben krijg ik veel vragen. Of het nou ‘echt’ werkt (ja!) en of je wel waarde voor je geld krijgt. Dat laatste is erg persoonlijk. Er zijn namelijk wel wat kanttekeningen.

Bij bakkerijen krijg je vaak oud(er) brood. Je hebt dan wel hoge kortingen, maar ook een andere smaakbeleving. Ik rooster vrijwel al mijn brood, dus vind het prima en draag graag mijn steentje bij tegen voedselverspilling. Maar als ik 20 bolletjes meekrijg vergt het wel wat creativiteit om die daadwerkelijk op te krijgen.

Bij de meeste winkels heb je geen enkele controle over wat je krijgt. Logisch, maar als vegetariër is dat soms jammer, omdat veel pakketten juist grotendeels uit vlees bestaan. Ik zelf eet dit vlees, uit deze specifieke Magic boxen, wel, omdat ik een dier dat gestorven is voor de prullenbak echt het allerergste vind. Maar het is onwennig en heeft niet mijn voorkeur en als een pakket voor 90% vlees(bevattende) producten bestaat baal ik wel een beetje.

Ik ben er nog niet over uit of een vegetarische Magic box nou een aanwinst zou zijn, of ethisch onaanvaardbaar ivm extra vlees verspilling? (Wat vinden jullie? Ik ben erg benieuwd!) 

Daarnaast krijg je alles in grote hoeveelheden, en als je met zijn tweetjes bent vergt het wel wat flexibiliteit in de keuken om het, met de naderende houdbaarheidsdata, daadwerkelijk op te krijgen. Gelukkig is bijna alles 2 tot 3 dagen na de houdbaarheidsdatum nog prima te pruimen.

Gelukkig kun je bij hotels juist zelf kiezen wat je neemt, en omdat het van dezelfde ochtend is is alles ook nog eens lekker vers!

Verder krijg je hoge kortingen, vaak hele goede producten (die je zelf misschien nooit genomen zou hebben) en word je er erg creatief van wat betreft eten. Hoewel ik ook, speciaal voor deze blog, wat extra boxen heb geconsumeerd ben ik toch wel een groot voorstander en fan van too good to go! 

Koopjesjager? Lees dan ook mijn blog over aliexpresskoopjes

2 gedachten over “Too good to go review! Wat voor verrassingen kun je verwachten?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *